Juiste inschatting van de woningwaarde

Roelof van der Glas en zijn vriendin Anke waren al een tijdje op zoek naar een grotere woning met ruime tuin voor hun jonge gezin. Ze hadden al een paar woningen bezichtigd toen het tijd werd om serieus werk te maken van de verkoop van hun huis in Heerenveen. Ze nodigden daarom een viertal makelaars uit. Met drie ervan klikte het gelijk goed, toch viel de keus al snel op H40 Makelaardij.

Geregistreerd taxateur 

Het voordeel van Henk is dat hij naast makelaar ook geregistreerd taxateur is en erg veel taxaties doet. Daardoor had hij volgens ons een goed gevoel voor de juiste woningwaarde. Bij andere makelaars had ik het idee dat ze erg kijken naar wat er in de omgeving verkocht is en minder naar de woning ‘an sich’. Ons huis is een historisch en karakteristiek pand en laat zich lastig vergelijken met andere woningen in de buurt. Verder hebben wij in de afgelopen tien jaar het huis van onder tot boven aangepakt waarbij we het authentieke karakter hebben behouden. En dat kon Henk ook waarderen. Verder is Henk vriendelijk, prettig in omgang en goed bereikbaar. Hij neemt meteen op, of belt -in het enkele geval dat hij niet kan opnemen- heel snel weer terug. En dat werkt fijn”, vindt Roelof. 

Goed inschatting vraagprijs

Dat Henk een goede inschatting had gemaakt van de prijs bleek al snel: de woning was binnen drie maanden verkocht met slechts € 5.000,- verschil tussen vraag- en verkoopprijs. Was de familie Van der Glas met een van de andere makelaars in zee gegaan dan waren ze zeker € 65.000,- misgelopen. Zo groot was het verschil in de advisering over de vraagprijzen.

Roelof en zijn gezin gaan nu een bijzondere periode tegemoet. Ze gooien het roer om en gaan van een historisch pand naar een nieuwbouwwoning in een klein dorpje buiten Heerenveen. Een huis dat casco wordt opgeleverd en waar ze de komende 1,5 jaar zelf hun droomwoning kunnen realiseren.

 

Heeft u plannen om uw woning te verkopen of wilt u een taxatie aanvragen? Bel gerust:  0513 - 20 10 66

Taxatie aanvragen