Wat is een energielabel?

Een definitief energielabel laat zien hoe energiezuinig uw huis is. Het label maakt duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklassen voor woningen lopen van A t/m G. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst, woningen met een G-label zijn het minst energiezuinig. Het label geeft ook een overzicht van woningkenmerken, zoals het woningtype, isolatie, beglazing en verwarming.

Wat zijn de voordelen van een energielabel?

  • Het energielabel kan een gunstig effect hebben op de verkoop- of verhuurprijs van uw woning.
  • Een groener energielabel (bijvoorbeeld A, B of C) kan de verkoop of verhuur van uw huis versnellen.
  • Het energielabel bevat tips over het energiezuiniger maken van uw huis. Investeren in energiebesparende maatregelen levert meer wooncomfort en een lagere energierekening op.

Voorlopig energielabel

Alle 5 miljoen huiseigenaren hebben van de Rijksoverheid een voorlopig energielabel ontvangen. Dit is een inschatting van de energiezuinigheid van een woning. Gebaseerd op al bekende gegevens van de woning, zoals woningtype, oppervlakte en bouwjaar.

Wanneer is een definitief energielabel verplicht?

Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur of oplevering van woningen en appartementen. Het voorlopige energielabel moet dan worden omgezet naar een definitief energielabel.

Definitief energielabel door Henk Oosterloo

Henk Oosterloo is de erkend deskundige energielabel voor woningbouw, lid van de Geschillen Commissie, en bepaalt uw definitieve energielabel voor slechts € 10 (IDeal betaling).

Hier kunt u uw definitieve energielabel aanvragen